Höj din livskvalité!  

 

LPG/Endermologie mot celluliter, formar och slimmar kroppen  

 

 

 

LPG/Endermologie / Cellulitbehandling
LPG/Endermologie är en beprövad teknik som används för behandling av olika tillstånd i huden muskler och bindväven. Celluliter ger en ojämn hudstruktur och visar sig ofta som gropar i huden. Celluliter är antingen ansamlingar av fettceller som bildar klumpar i bindväven eller så kan celluliter uppstå då vätska mellan cellerna stagnerar.

Celluliter tänjer ut fibrerna i huden vars funktion är att hålla huden jämn och slät därav bildas en ojämn hudstruktur. Dessa störningar i bindväven försämrar blod- och lymfcirkulationen och även ämnesomsättningen.

Mer info på www.lpgsystems.com


Så här fungerar Endermologie
LPG/Endermologie är en behandling som är bra mot smärta och att avlägsna celluliter och besvärande fettdepåer från mage, ridbyxlår eller stjärtpartiet. Slapp hud blir spänstig och kan stramas upp. LPG/Endermologie kan många gånger vara ett bra alternativ till fettsugning för den som kanske tvekar inför kirurgiskt ingrepp eller som av någon anledning inte vill göra en  fettsugning.


Behandlingsområden
Stelhet,trötta tunga ben,vätskefylld i kroppen, fibromyalgi, före och efter kirurgiska ingrepp, celluliter, lokala fettdepåer, forma kroppen, ödem, ärr, idrottskador, påskyndar återhämtning efter träning och att träningsvärken minskar.


Goda behandlingsresultat
Massageterapimottagningen och Deltakliniken har goda erfarenheter och resultat av den nya behandlingsmetoden LPG/Endermologie i samband med diet och motion. Metoden behandlar bindväven i huden och underhudsfettet.

 

Varför är LPG behandlingen så effektiv mot celluliter?
Behandlingen skulpterar din kropp och ger ett synbart resultat som en förbättrad hudstruktur och en uppstramning av huden. Dessutom är det en mycket behaglig och avslappnande behandling. Varje behandling tar 30 minuter och resultatet kan ses efter 5-8 ggr. En grundbehandling för celluliter är 10-15 ggr och utförs 1- 2 ggr per vecka. Behandlingsresultatet kan sedan underhållas en gång per månad.

 

Före och efter fettsugning eller kirurgska ingrepp.
Även före och efter en fettsugningsoperation kan tekniken vara effektiv. Många plastikkirurger använder denna metod, före och efter ingreppet, för att förbättra cirkulationen i fettdepåerna. Efter ingreppet för att dränera ut vätska och minska svullnader, smärta och förbättra läkningsförmågan. I ett senare skede kan metoden användas för att reducera eventuella ojämnheter som kan uppkomma i samband med fettsugning. 


Cellulitbehandling
 
LPG-behandlingen är bra för celluliter och lokala fettdepåer. Känner du dig stel, eller vill forma kroppen även påskynda återhämtning efter träning är denna behandling helt fantastisk. Även om du har lokala fettdepåer eller ödem. LPG/Endermologie är en bindvävsmassage och lymfdränage. 

 

Bodyfitness eller bodybuilding
Det är en fantastisk behandling för den som  vill få snygga strukturer på musklerna vid tex bodyfitness eller bodybuilding. Även efter hård träning vid mjölksyra är det förträffligt att få LPG-behandling.

 

De vanligaste frågor vi får om LPG/Endermologie

Vem kan behandlas?
Kvinnor och män som idrottar eller om du har fibromyalgi eller celluliter samt behöver en kroppsskulptering. Har du brännskador och ärrig hud eller vill öka ditt allmänna välbefinnande.


Hur går en behandling till?
Med ett munstycke sugs huden upp och masseras samt stimuleras. De flesta upplever en behaglig avslappnande behandling. Styrkan i behandlingen kan justeras beroende på din hudtyp


Vad är celluliter?
Celluliter menas de gropar som syns i huden och som även kallas apelsinhud.


Vilken metod är mest effektiv mot celluliter?
Idag är den effektivaste metoden LPG-behandling/Endermologie. LPG-behandlingar är erkänt över hela världen och bevisat effektiv i mer är 20 år.


Vad är orsaken till att man får celluliter?
Förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar celluliter. Celluliter är vanligast hos kvinnor och har ofta ärftliga och hormonella orsaker. Rumpan och låren är de mest utsatta områden på kvinnor. När huden åldras och förlorar sin elastisitet syns celluliterna mer. Celluliter tänjer ut fibrerna i huden och det blir störningar i bindväven som försämrar blod- och lymfcirkulationen och även ämnesomsättningen

Stillasittande och tajta kläder, såsom bh-band eller jeans, minskar cirkulationen och kan leda till celluliter.

Celluliter har man från tonåren. Får man det i 50-årsåldern är det ofta lös hud. 

 

Kan diet och motion ta bort celluliter?
Nej, celluliter är ett komlext problem och måste behandlas ytligt och djupgående som LPG-behandlingen gör för att kunna påverka vätskeansamlingen. Kost och motion påverkar fettmängden men kan inte påverka bakomliggande orsaker till celluliter i de ytliga hudlagren. Även vältränade kvinnor med god kosthållning kan ha celluliter.


Hur lång tid bör gå efter en fettsugning innan jag kan ta en behandling?
Efter 3 - 6 veckor brukar det vara lagom att börja med behandling. Rådgör alltid med din behandlande läkare.


Kan jag behandlas med LPG om jag är gravid?
Man bör inte ge LPG-behandling om man är gravid.


Hur känns det efter en LPG behandling?
De flesta patienter känner sig avslappnade och många får en energikick efteråt. Man ska tänka på att dricka vatten efter varje behandling eftersom lymfsystemet i kroppen är stimulerat och utsöndringen kanske går något snabbare än normalt.


Referenser
Klimakteriebesvär: "Jag hade svettningar, svallningar och svullnad i kroppen, detta hade jag haft länge och det försvann helt efter LPG-behandlingar". /Anita 59år

 

Cirkulationsbesvär: "Jag hade cirkulationsbesvär i hela kroppen, åt mycket mediciner och magen var stor som en ballong. Efter flera LPG-behandlingar känner jag mig mycket rörligare och magen har blivit platt". /Eva 48år

 

Benhinneinflammation: "Jag hade provat flera olika behandlingsformer inget fungerade. Men efter några LPG-behandlingar är jag besvärsfri och kan promenera till mitt arbete som jag inte gjort på flera år". /Leif 53år

 

Cellulitbehandlingar: "Jag blev av med besvären av min tennisarm som en bonus när jag gick på cellulitbehandling". / Sara 35år

 

Blytunga ben: "Efter en hård dag orkade jag knappt ta mig hem ifrån mitt arbete inom vården, efter några LPG-behandlingar så ville jag dansa av lättheten i kropp och ben.". /Åsa 30år