Höj din livskvalité!  

 

 


Kroppen minns det du helst av allt vill glömma.   

 Rosenterapeut Ann-Greth Hilding i Västerås

 Certif.Rosenterapeut

Ann-Greth Hilding

 

Dina känslor sitter i dina muskler det var bra när du var barn och inte kunde skydda dig. Ett litet barn är fri tills vi vuxna bergränsar dom och drar ihop musklerna. Som vuxen får du ont i kroppen och musklerna värker, det syns i axlar, höfter, ben, nacken och i magen.

Klienters upplevelser av behandlingen.

En man med bröstsmärtor och svårt att andas kom till insikt att som företagare kunde han inte säga nej till sina kunder därför blev han stressad  hade för mycket jobb. Han förstog att värken berodde på att han inte kunde säga ne.

Kvinna kom till insikt att hon aldrig gjort det hon själv ville bara vad andra förväntade sig av henne.

En man hade alltid önskat att sjunga men någon sa att han sjöng falskt. Nu kom ha till inskt att han ville bara sjung och då släppte hans halsmuskler och han fick köpa större skjortor.

En kvinna insåg att hon "städat" ut sina tidigare män pga sin städmani som hon inte förstog att hon led av.'

En man insåg att kvinnorna han gift sig med var en kopia av hans mamma, ingeting han gjorde var bra eller dög och han kände sig nedvärderad som människa. Nu skulle han ta tag i sitt liv och bestämma själv.

 

När du slappnar av går neuropeptiderna till hjärnan och du kan få en känsla eller en bild och musklerna slappnar av. I avslappnat tillstånd lär du känna din kropp var du spänner och kanske varför. Blodtycket och blodsockret miskar.


Därför har du ont i kroppen
?

En klient berättar att när han kom i kontakt med sin rädsla, då tordes han visa sina känslor och upplevde att även andra människor började tycka om honom.

Att inte duga eller att inte vara tillräckligt duktig är det många som upplevde som barn. Då kompenserar man gärna detta som vuxen att vara tillags.

                                        

Personer som ofta varit rädda men varit tvungna attt framstå som tuffa och starka kan få stor bröstkorg och tillbakadragna axlar. Spänningar runt bröstkorgen halsen och ryggen. Terapeuten arbetar då med andningen och diafragman. Personer som ofta har ont i nacken, bröstsmärtor och har svårt med nära relationer. När spänningen släpper kommer känsligheten fram.

Om man har en ängslig hållning är ofta hela kroppen spänd och stel. Axlarna är högt  uppdragna och det är svårt att röra sig. Även diafragman är spänd och det kan vara svårt för klienten att andas.  En del klienter har kanske någon gång fått rubbad tillit som barn eller traumatiska händelser som rubbat deras förtroende för vuxna.

Organen påverkas

Olika känslor påverkar inte barar våra muskler utan också våra inre organ. Till exempel kan smärta och spänningar i hjärttrakten bero på att vi har blivit svikn och är rädda för att bli sårade igen. Om man är spänd bli ofta andningen sämre och då får organen inte tillräckligt med syre.

Stress

Några symtom som jag kommer i kontakt med hos klienter idag för olika former av smärta både fysiskt och psykiskt ledsmärta, magont, huvudvärk.  Livskriser, sorg och stress.

Sömnproblem är vanligt förekommande och blir svårt att slappna att inte uttrycka sin känslor då riskerar det i längden att det blir trötthet och utmattning som följd.

 

Välkommen och beställ tid för konsultation eller behandling

Du får större rörlighet och du kan säga nej till det du inte vill.

Ann-Greth Hilding,
Cert Rosenterapeut 
073-0339523


Betalning: Swish , Faktura

Jag har tystnadsplikt

Dina behandling är avdragsgilla för arbetsgivare, helt enligt kommunalskattelagen, som friskvård och rehabilitering.

Du som är sjukskriven kan få ersättning beviljad för behandlingkostnader av Försäkringskassan. I vissa fall även ifrån Trygghetsstiftelsen.


Välkommen till rosenmetodenvasteras